Vakantie naar Oman

Oman is een bijzondere vakantiebestemming waar je een onvergetelijke vakantie kunt vieren. De manier om optimaal kennis te maken met Oman is door middel van een rondreis. De meeste reizigers doen boeken een kant en klare pakketreis via één van de verschillende reisaanbieders. Wie gewend is om met een georganiseerde groepsrondreis op pad te gaan die zal een wat meer beperkte keuze hebben. Vaak worden de groepsrondreizen gecombineerd met Dubai. Als je alleen Oman wilt doen dan zijn het vooral ‘fly & drives’, rondreizen waarbij je zelf rijdt of privérondreizen met chauffeur die aangeboden worden. Je kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om vlucht, accommodaties en een huurauto zelf te regelen. Oman is een toegankelijk en veilig land, waar je prima op eigen houtje op pad kunt gaan.
Vliegen naar Oman

Er is vanuit Nederland maar één manier om naar Oman te reizen en dat is per vliegtuig. Over de weg is een hachelijke route die dagen in beslag zou nemen. Met het vliegtuig reis je in ongeveer zes tot zeven uur naar de internationale luchthaven van Muscat als er rechtstreeks gevlogen wordt. De terugvlucht duurt vaak iets langer, omdat er op de route Oman-Nederland vrijwel altijd tegenwind staat op de cruisehoogte van het vliegtuig. In de praktijk wordt er meestal met een overstap of tussenlanding naar Muscat gevlogen. De reistijd is dan mede afhankelijk van de route en hoe lang je overstap of tussenstop is. In het meest gunstige geval kom je op een totale reistijd van ongeveer 8 tot 9 uur.

Veel gebruikte luchtvaartmaatschappijen om vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Oman te vliegen zijn KLM en Emirates. Andere maatschappijen die vaak gunstige routes of ticketprijzen aanbieden zijn Turkish Airlines, Qatar Airways en Lufthansa. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrieven dan blijf je goed op de hoogte van de aanbiedingen. Zo zie je geregeld vliegtickets naar Muscat van Emirates en KLM in de aanbieding.

In Muscat gelden er geen of amper beperkingen op nachtvluchten. Kijk daarom goed naar de aankomst- en vertrektijden. Sommige vluchten komen in de nacht aan of vertrekken erg vroeg in de ochtend. Terugvluchten van KLM zijn in de regel nachtvluchten.